Puch Lászlónál gyűlnek össze a kibukott szocialisták

Vágólapra másolva!
A jövő héten Puch László volt pártpénztárnok harkányi házában tartanak összejövetelt azok az MSZP-sek, akik kikerültek a parlamentből. A régi MSZP-sek a választások óta többször is élesen kritizálták Mesterházy Attilát és a párt jelenlegi irányvonalát. Nyakó István szerint nem szervezkednek, de a bulin biztosan szó lesz a nagypolitikáról.
Vágólapra másolva!

Puch László május 14–15-én vendégül látja Harkányban a parlamentből kikerülő MSZP-s politikusokat, köztük számos egykori minisztert és pártvezetőt – írta az Atv.hu. Az MSZP egykori pénztárnoka a lapnak csak annyit mondott, hogy "nem hivatalos, hanem magán-összejövetelről" van szó, de több meghívott szocialista szerint nem egyszerű búcsúbulit tartanak a kiesett képviselők.

Mint arról beszámoltunk, a választások eredménye több régi, rutinos MSZP-s számára egy korszak végét jelenti. Olyan ismert szocialisták estek ki a parlamentből Puch László mellett, mint Szekeres Imre, Nyakó István vagy Baja Ferenc. Lamperth Mónika és Kovács László fel sem került a választási listára, Lendvai Ildikó volt pártelnök-frakcióvezető maga döntött a visszavonulásáról. A régi MSZP-ből már csak Kiss Péter maradt a parlamentben. Az Origo többször írt arról, hogy az egykori MSZP-sek a választások után többször is erősen kritizálták Mesterházy Attila pártelnök tevékenységét, a legutóbbi választmányi ülésen többen lemondásra is felszólították.

Az Atv.hu-nak Lendvai Ildikó azt mondta, hogy meghívást kapott a bulira, és egyetért a találkozó megszervezésével, ám külföldi útja miatt nem tud részt venni rajta. Nyakó István volt pártszóvivő pedig úgy látja, nem politikai szervezkedést jelent a találkozó, hanem "egy szép gesztust, miszerint szolidárisak maradnak egymással a távozó képviselők". Nyakó ugyanakkor biztos benne, hogy "Puch László buliján vastagon szó lesz nagypolitikáról, mert nem is lehet másként, ha több tucat volt és jelenlegi politikus találkozik".

A korábbi tervek szerint az EP-választások napján kezdődött volna a találkozó, így másnap már az eredmény értékelését is megkezdhették volna a szocialisták, de az időpont végül előrébb került – írta az Atv.hu.