Nekirontottak a minisztereknek a tüntetők

Vágólapra másolva!
Hende Csabát és Fazekas Sándort is szidalmazták, körbevették a Parlament előtt
Vágólapra másolva!

A Kossuth téren tüntetők közül többen is megrohanták és szidalmaztak Parlamentből kilépő politikusokat kedden délután. Hende Csaba honvédelmi és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert is üldözőbe vették, amikor elhagyta az alakuló ülést. Az éppen szónokló Gaudi-Nagy Tamás előbb a mikrofonon keresztül kezdte Hendét szídni, amikor a miniszter áthaladt téren. Gaudi-Nagy hazaárulónak nevezte, és előbb azt ordibálta, hogy "gyere ide, gyere ide", majd azt, hogy "takarodj innen".

Hende csak legyintett egyet, de két nő is üldözőbe vette, akik azt ismételgették neki, hogy szégellje magát. Hende előbb azt mondta többek között, hogy "egy miniszterrel arcoskodik?", majd menet közben arról azt kérdezgette, hogy mi a problémájuk vele. Az egyik nő hamar sarkon fordult, a másik az egyik Kossuth térből nyiló utcáig követte. Ezzel lényegében egy időben Fazekast kezdte követni egy nagyobb csoport, ekkor már a rendőröknek kellett megvédeni Fazekast.

Hörcsik Richárd fideszes képviselőt is szidalmazás közepette kísérték végig a téren a tüntetők. A tüntetést szervező Gaudi-Nagy Tamás a nála lévő megafonnal azt is bejelentette, hogy Kövér Lászlót is megkergették. Az Országgyűlés Hivatala erre reagálva azt közölte: semmilyen incidens nem történt, ami Kövér Lászlót érintette volna, a házelnök a tüntetés közelében sem járt. Közben a helyszínen készenléti rendőrök kezdtek gyülekezni, körülbelül harmincan, a mintegy hetven tüntető ellenében.

A demonstrálók a volt jobbikos képviselő, Gaudi-Nagy Tamás vezetésével a földtörvény ellen tiltakoztak egész nap. A tüntetésen részt vett Morvai Krisztina, és telefonon kapcsolták Budaházy Györgyöt is. A tüntetők napközben leköpték Pásztor István vajdasági magyar politikust, és megzavarták Bajnai Gordonék sajtótájékoztatóját is, megdicsérték és megtapsolták viszont Schiffer András LMP-s politikust.