A Szerencsejáték Szövetség is megszűnik

Vágólapra másolva!
Mivel lényegében már nincs kit képviselnie, várhatóan megszűnik a Magyar Szerencsejáték Szövetség. Schreiber Istvánszerint mostantól nincs mit képviselniük. 
Vágólapra másolva!

Várhatóan megszűnik a Magyar Szerencsejáték Szövetség is azt követően, hogy Schreiber István, a szövetség elnöke a napokban lemondott. Schreiber az lemondását azzal indokolta, hogy a jelenlegi jogi és gazdasági környezetben sem a szövetség, sem annak tagjai nem tudják képviselni az érdekeiket.

Schreiber kedden délután tájékoztatta kollégáit a lemondásáról, miután kiderült, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium öt Budapest környéki kaszinókoncessziót ad ki az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casinónak, kettőt pedig a Szima Gáborhoz köthető Aranybónusz 2000 Kft.-nek, mint megbízható szerencsejáték-szervezőknek.

Schreiber István szerint mivel a szerencsejáték piac szereplőinek köre nagyon leszűkült, a koncessziós szerződést kötő két társaság mellett csak a Szerencsejáték Zrt. lesz még a piacon, a szövetségnek - szavai szerint - nincs helye a piacon.

A szövetség 1100 vállalkozót, illetve céget képviselt, a szövetség a játéktermek üzemeltetőinek az érdekeit védte, azonban mostantól nincs mit képviselnie – mondta Schreiber. Szerinte a szövetség teljes, totális vereséget szenvedett, " a szövetség meg fog szűnni, nincs, aki tagdíjat fizessen."