Nyílt levélben szóltak vissza Lázárnak a norvég civil alapot kezelő alapítványok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nyílt levélben fordultak szerdán Lázár Jánoshoz a Norvég Civil Támogatási Alapot kezelő alapítványok Csepreghy Nándor helyettes államtitkár múlt heti kijelentései miatt. Csepreghy "párthoz kötődő, szélhámos gittegyleteknek" nevezte az alapítványokat, ezzel indokolva azt, hogy inkább az államra bíznák a norvég alap kezelését.

A norvég alap pályázati programjainak lebonyolítását az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal (DemNet) valamint a Kárpátok Alapítvány - Magyarországgal közös konzorciumban végzi, a négy alapítvány pedig most nyílt levélben fordult Lázár Jánoshoz.

"Megengedhetetlennek tartjuk ezt a hangnemet, különösen vezető kormánytisztviselő esetében, amellyel megsértette szervezeteink jó hírnevét, amit a leghatározottabban visszautasítunk" - írták az alapítványok igazgatói nyílt levelükben, amelyben arra is emlékeztetik Lázárt, hogy az Ökotárs Alapítvány vezette konzorciumnak nem egyedüli tevékenysége a norvég alap működtetése, több programban is együttműködtek már a kormánnyal is.