Vágólapra másolva!
A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak minden olyan dokumentumot át kell adnia a DK-nak, amely a trafikpályázatok értékeléséről szól - erről döntött jogerősen a bíróság. Molnár Csaba DK-alelnök szerint akár kamionnal is elmennek az iratokért. A minisztérium később dönt egy esetleges perorovoslatról.
Vágólapra másolva!

A Demokratikus Koalíció másodfokon, jogerősen is megnyerte azt a pert, amely a trafikpályázatok minden lényeges iratának nyilvánosságra hozatalára kötelezi a nemzeti fejlesztési minisztert - mondta Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Molnár szerint a fejlesztési tárcának alapvetően három típusú adatot kell átadnia a DK-nak: a koncessziós pályázatokat elbíráló bizottságokban helyet foglaló személyek nevét, az összes pályázati bírálati lapot és értékelési jegyzőkönyvet.

A politikus szerint ezekből a dokumentumokból kiderülhet, kik azok a "bűnösök, akik végrehajtották a Fidesz politikai akaratát és átjátszották a haveroknak a trafikkoncessziókat", továbbá arra is fény derülhet, hogy miként nyerhettek "fideszesek" az akár több évtizede trafikot üzemeltető pályázókkal szemben. Molnár Csaba azt mondta, képviselőtársaival nem várják meg, amíg a minisztérium kipostázza nekik a kért adatokat, hanem jövő héten személyesen mennek el a azokért, "akár kamionnal" is, ha az iratmennyiség miatt szükséges.

Az NFM a hírre úgy reagált, hogy később, az írásbeli ítélet pontos ismeretében dönt az esetleges rendkívüli perorvoslatról. A tárca a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletének írásba foglalását várja.

Itt olvashatja cikkeinket a trafikpályázatokról.