Schmitt Pállal, Rogán Antallal ünnepli esküjét Orbán a Gundelben

orbán viktor, vacsora, gundel étterem, fidesz
Vágólapra másolva!
Jó étvágyat kíván a négymillió éhező, üzenik az eskütételét ünneplő kormányfőnek.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor magánvacsorán ünnepli miniszterelnöki eskütételét a Gundel étteremben. A vacsorán megjelentek a kormánytagok, ott van Navarcsis Tibor, Fazekas Sándor, Németh Lászlóné. Továbbá Rogán Antal frakcióvezető, Tarlós István főpolgármester, Polt Péter legfőbb ügyész és Darák Péter, a Kúria elnöke. Schmitt Pál volt köztársasági elnök is Orbánnal vacsorázik.

Tudósítónknak Navracsics Tibor azt mondta, nem tudja, hogy mi lesz a menü, a vacsorameghívást pedig postán kapta és nem személyesen a miniszterelnök hívta meg.Az étterem igazgatója, Alföldy Tádé korábban az étterem előtt összegyűlt újrásgíróknak azt mondta, négyfogásos vacsora lesz, magyaros ételekkel, Hasonló rendezvényeknél amúgy a vendégek kérései alapján szokták összeállítani a menüt. A legolcsóbb menüjük pedig a sajtóban megjelentekkel szemben nem több tízezer, hanem mindössze 3700 forint.

Öt ellentüntető várta Orbán Viktort és vendégeit a Gundel étterem előtt, jelentette a helyszínről tudósítónk. Az ellentüntetők kezében kartontáblák vannak, a következő feliratokkal: "47 ezer forint egy menü = egy havi közmunka", "Jó étvágyat kíván a négymillió éhező", "Elnök úr, nekünk is jut?". A környéken két rendőrkisbusz és két rendőrautó áll készenlétben. A helyszínen újságírók, operatőrök is várakoznak.

Orbán Viktor érkezik a Gundel éttermhez - További képekért kattintson! Fotó: Pályi Zsófia - Origo