Sneider nyilvánosságra hozza a róla szóló iratokat

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés radikális múltja miatt támadott jobbikos alelnöke kikéri az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától a rá vonatkozó iratokat, és hiánytalanul a nyilvánosság elé kívánja őket tárni.
Vágólapra másolva!

A politikus hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy az "úgynevezett rendszerváltás" előtti éveket diákként élte meg, ettől függetlenül a "már meggyengült, de a diktatúra jegyeit még kétségtelenül magán viselő rendszerben" meggyőződése szerint jelentések és hatósági iratok születtek róla. Mit állítja: középiskolás korában egyszer egy politikai tiszt is kihallgatta.

Sneider Tamás álláspontja szerint az embereknek joguk van megismerni a választható és választott képviselők múltját, beleértve a "párt- és bizottsági tagságot, az úgynevezett 6-os kartont, a munkadossziét, beszervezési nyilatkozatot".

"Ezekben a napokban, mikor a közbeszéd és a sajtó a több mint 20 évvel ezelőtti eseményektől hangos, egyesek kötelességüknek érzik, hogy a múltamról a tények figyelmen kívül hagyásával beszéljenek" – jelentette ki Sneider, hozzátéve: kiemelt közszereplőként közéleti tevékenységét a nyilvánosság előtt, tabuk nélkül végzi, a múltjában nincs semmiféle titkolni való.

Sneider Tamás múltjának állítólagos sötét foltjai azért kerültek ismét a figyelem középpontjába, mert a Jobbik őt jelölte, a parlamenti pártok pedig – számos tiltakozás mellett – meg is választották az Országgyűlés alelnökének. Sneider korábban szkinhedvezér volt, megvert egy cigányt, családi viszályt vitt bíróság elé, és üdvösnek tartotta a maffiakapcsolatokat. Bővebben itt olvashat róla