Kiakadt a Vízművek a rögtönzött épületbontás miatt

Vágólapra másolva!
A kivitelező eltért az eredeti bontási tervektől, összedöntötte a volt Ipari Minisztériumot, és eltört egy csövet. A vízmű kártérítést kér.
Vágólapra másolva!

Kártérítést követel a Fővárosi Vízművek Zrt. a volt Ipari Minisztérium bontását végző cégtől, amiért az eltért az eredeti bontási tervtől, és egyszerűen ledöntötte hétfőn a Margit körúti épület egyik szárnyát, ezzel csőtörést okozva.

Mint a Vízművek közleménye írja, a bontást kivitelező cég az eredeti, kíméletes bontási tervét megváltoztatta, "a bontás nem az eredeti műszaki felmérés szerinti megállapodás alapján történt". A Fővárosi Vízművek szakemberei azonnal a helyszínre siettek, megkezdték a hiba elhárítását és javítását, közölték.

A tegnapi omlást az alábbi videón is megnézheti, az eleve félig beomlott felső szintek a 35. másodpercnél kezdenek recsegni-ropogni, majd összezuhanva ledönteni az épületet.

Halmai Zotlán az MTI-nek azt mondta, hogy a bontási munkálatok közben egy vasbeton tartóelemen észlelt kritikus repedés miatt kellett összedönteni a volt Ipari Minisztérium épületének egy részét hétfőn.

Halmai szerint a vezető gyors döntést hozott, és azonnali beavatkozással beomlasztották az épületrészt, ezzel megelőzve, hogy spontán összedőlés következzen be. Az ügyvezető szerint a történet részleteit és az ide vezető okokat csak a kedden elrendelt, azonnali szakértői vizsgálat fogja a projekt és a közvélemény számára feltárni. A vizsgálat miatt a szerkezeti bontást néhány napra leállítják.