Szabályosan szavazott meg önkormányzati lakást a családjának

Vágólapra másolva!
Az Együtt-PM szerint Menczer Erzsébet saját fiának szavazott meg egy önkormányzati lakást, anélkül, hogy jelezte volna a családi köteléket, de az ügyészség elutasította feljelentésüket.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség elutasította az Együtt-PM Szövetség feljelentését Menczer Erzsébet volt fideszes parlamenti és jelenlegi önkormányzati képviselő lakásügyével kapcsolatban – olvasható a párt közleményében.

Az Együtt-PM márciusban hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt tett feljelentést, mert szerinte az óbudai önkormányzat képviselő-testülete 2013-ban Bús Balázs polgármester előterjesztése alapján egyhangú szavazással döntött arról, hogy Menczer fia élettársának, Harangozó Laurának bérbe adnak egy önkormányzati tulajdonú, két szobás lakást. A lakást az önkormányzat még fel is újította.

Az előterjesztés szerint a bérbeadásra azért volt szükség, mert a döntés kedvezményezettje, Harangozó Laura és vőlegénye (tehát Menczer fia, Keszeg Dániel) a vőlegény szüleinél lakik, a családalapításhoz pedig ezt nem tartják ideálisnak, lakást vásárolni azonban nem tudnak, az albérletet pedig nem tartják biztos megoldásnak a gyerekvállaláshoz.

Az Együtt-PM szerint Menczer Erzsébet maga is megszavazta a döntést, és nem jelezte, hogy saját családjáról van szó. Ezzel szerintük megszegte a hivatali kötelezettségét, és tévedésbe ejtette a képviselőtestületet.