Vágólapra másolva!
A Medián legfrissebb felmérése szerint április végén kétséges volt, hogy az LMP, az Együtt–PM és a DK bejut-e az EP-be. A biztos szavazók között a Jobbik megelőzte az MSZP-t – írja a HVG. 
Vágólapra másolva!

A HVG a Medián április 25-e és 29-e között készített reprezentatív felmérésére hivatkozva azt írja, a valós részvételi aránynál lényegesen többen, 75 százaléknyian emlékeztek úgy, hogy a parlamenti választáson szavaztak. Valójában 61,73 százalék volt a részvételi arány. A jövő hétvégi EP-választásra a válaszadók 46 százaléka tervez elmenni.

A Fidesz támogatottsága a biztos szavazók körében 56 százalékra nőtt. Meglepő, hogy a biztos szavazók között a 17 százalékot kapó Jobbik leelőzte az MSZP-t, amelyre 14 százalék szavazna. Az Együtt 4, az LMP 4 és a DK is 4 százalékon áll ugyanebben a csoportban (a Hvg.hu-n korábban az szerepelt a DK-nál, hogy 2 százalékot kapnának, ezt később módosították 4 százalékra).

A kutatás szerint a Fidesz, a Jobbik és az MSZP képviselői biztosan bejutnak az EP-be, míg az LMP, az Együtt–PM és a DK sikere április végén még kérdéses volt.

Az Orbán-kormány munkájával csak 2010-ben volt a mostaninál magasabb az elégedettség, miközben 37-ről 44 százalékra emelkedett azok aránya, akik szerint Magyarországon jó irányba mennek a dolgok.