Megnyílt a Bűvösvölgy

Vágólapra másolva!
Itt fog médiaértést oktatni a médiahatóság.
Vágólapra másolva!

A médiaértés-oktató központban az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hat téma köré szervezi a foglalkozásokat az újságszerkesztéstől a reklámtrükkökön keresztül a mobilkommunikációig.

A Hűsvölgyi úton lévő központban elsősorban szervezett csoportok jelentkezhetnek majd foglalkozásokra. A ház június 13-ig tesztüzemben működik, az iskolai nyári szünetben pedig táborozó gyerekeket fogad majd.

A ház animátorai 9 és 16 év közötti gyerekeket fogadnak majd. A fiatalok a sajtóstúdióban többek között megszerkeszthetik saját magazinjukat, megtanulják, mi a hírérték. A híradóteremben megismerkednek a greenboxtechnikával és a hírolvasás, az időjárás-jelentés kulisszatitkaival.

A Bűvösvölgyben zajló programokat a legnagyobb magyar hírközlési és médiaszolgáltatók közreműködésével alakították ki. A Bűvösvölgy média- és hírközlési területen működő partnerei közé tartozik az Origo, az Index, az Invitel, a Microsoft, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, a Nokia, az az RTL Klub, a Telekom, a Telenor, a TV2, a UPC és a Vodafone.

Az NMHH 600 millió forintot biztosított saját forrásból a központ kialakítására, a program működtetéséhez két évre 500 millió forintos uniós forrás, TÁMOP-támogatás is hozzájárult.