Már nem nyomoznak a szombathelyi drogügyben

Vágólapra másolva!
A nyomozást az után indították, hogy a szombathelyi MSZP nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen állítólag Szombathely fideszes alpolgármestere, Lazáry Viktor kokainozik. A rendőrség talált kokaint azon a hajón, amelyiken a felvétel készült, de azt nem tudták megállapítani, hogy ki van a videón.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) felfüggesztette a nyomozást abban az ügyben, amelyet a szombathelyi MSZP feljelentése nyomán indítottak ismeretlen tettes ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. A Nyugat.hu nyilvánosságra hozta az erről szóló rendőrségi határozatot. Az indoklás szerint nem tudták megállapítani, hogy ki volt az elkövető.

Tavaly szeptemberben a szombathelyi MSZP feltett a blogjára egy tizennégy másodperces videót, amelyen szerintük Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere kokainozik. A homályos felvételen egy Lazáryra hasonlító férfi ül egy asztalnál, és egy fehér pornak tűnő anyagot szív fel az orrába, vagy legalábbis mozdulatai arra engednek következtetni, hogy valamit felszív, majd a por maradványait szétkeni a szájüregében.

A videóról kiderült, hogy a Balatonon, egy bérelt jachton készült 2012 őszén, ahol csapatépítő tréninget tartottak több városi politikussal. A szocialisták feljelentése nyomán először a Vas megyei rendőrök nyomoztak, amit az NNI folytatott.

Az NNI nyomozást felfüggesztő határozatából kiderül, hogy a rendőrök megállapították, hogy a felvétel a hajón készült, és az ott vett mintákból kokaint is kimutattak, de azt nem tudták bizonyítani, hogy Lazáry Viktor kapcsolatba került a kábítószerrel, és hogy róla készült-e a videofelvétel.

Azt sem tudták kideríteni, hogy ki vitte a hajóra a kábítószert, és nem is bíznak abban, hogy ki tudják deríteni, ezért döntöttek úgy, hogy felfüggesztik a nyomozást. Ha az elévülési időn belül kiderül, hogy kik voltak az elkövetők, intézkedni fognak.

Lazáry Viktor tagadta, hogy ő lenne a felvételen. Az ügy kirobbanása után drogtesztre ment, ami negatív lett. Október elején rágalmazás és kényszerítés miatt feljelentést tett, és felfüggesztette fideszes párttagságát, amíg a büntetőügy tart.