Nagyon sok autót akar venni a rendőrség

Vágólapra másolva!
Több mint 1200 kocsira írtak ki közbeszerzési pályázatot. Az árral nem foglalkoznak.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság két részletben 1225 autóra írt ki tárgyalásos közbeszerzést, a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Az első tender 750 rendőrségi ügyintézői és járőri használatra kialakított gépkocsi beszerzésére szól, kiegészítve teljes körű karbantartással és javítással. Utóbbi öt évre, illetve 200 ezer kilométerre vonatkozik, havi – azonos összegű – átalányban fizetve.

A becsült ellenértéket nem közli a felhívás, mindössze annyi szerepel benne, hogy az ajánlatkérő költségvetési forrásból és két részletben fizet.

A másik tenderben 475, többségében megkülönböztető jelzéssel ellátott gépkocsi beszerzése szerepel, itt is teljes körű karbantartással és javítással. A jótállás ideje 36 hónap vagy 120 ezer kilométer – amelyik értéket a jármű hamarabb eléri – de a kocsikon elhelyezett matricákra és fényhidakra 72 hónap, a kiegészítő üléshuzatokra 36 hónap a jótállás. A turbófeltöltésű motorral szerelt járműveknél a motorra és a turbófeltöltőre 60 hónap vagy 200 ezer kilométer a kért garancia.

A finanszírozás hasonló az előző tenderéhez, és ennél sem szerepel a becsült vételár.