50 milliós snapszernyereményre hajt az ÚMP vezetője

Vágólapra másolva!
Tavaly novemberben jegyezték be a pártját, a választáson alig szavazott rá valaki, a párt honlapja nem is működik. Táncsics Péter viszont nem csak az Új Magyarország Pártot vezeti, hanem a snapszerszövetséget is. Szerdán Monte-Carlóban játszhat 50 millió forintért.
Vágólapra másolva!

Szerdán Monte-Carlóban rendezik meg azt a snapszerpartit, amelyen a Magyar Snapszer Szövetség áprilisi közleménye szerint soha nem látott mértékű pénz, 50 millió forint lesz a fődíj.

A partin összecsap a tavalyi magyar bajnok Kozmor Imre és a kupagyőztes Táncsics Péter, aki egyébként a snapszerszövetség elnöke. A parti 666 pontig megy, 20 órás játszmára van kilátás.

Táncsics Péter nemcsak a szövetség vezetőjeként lehet ismert, hanem onnan is, hogy ő az ügyvivője az Új Magyarország Pártnak (ÚMP). A pártot csak 2013 novemberében vették nyilvántartásba, és a választáson 50 jelöltet állítottak, de országos listán mindössze 1572-en szavaztak rá. Az indulásért közel 150 millió forintos támogatás járt a pártnak, igaz, ebből valamennyi leszámítandó a jelölteknek járó 1-1 millió forint miatt, mivel ezt az összeget vissza kell fizetnie annak a jelöltnek, aki nem éri el a 2 százalékot.

A párt honlapja már nem üzemel, a szolgáltató eladóként hirdeti az ujmagyarorszag.hu domaint. A kívülről elérhető Facebook-oldalukon egyetlen bejegyzés van, amikor tavaly decemberben frissítették a hátteret.

Táncsicsot az Átlátszó.hu korábbi cikke szerint 2004 februárjában kizárta az MSZP Vas megyei szervezete, mert bizonyítottnak látták, hogy ő és két társa fiktív tagokat szervezett be a pártba, hogy növelje a helyi alapszervezetek súlyát.

Az Átlátszó.hu arról is írt, hogy Táncsics mellett több, a snapszerszövetséghez tartozó ember is az Új Magyarország Párt elnökségi tagjai között van.