Vágólapra másolva!
A sértett jogait csorbította, hogy a Nógrád megyei ügyészség tilosba tévedésnek írta le azt az esetet, amikor egy 61 éves férfi erőszakosan megfogdosott egy kislányt.
Vágólapra másolva!

Kirúgták a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivőjét egy korábbi közlemény miatt, amelyben "tilosba tévedésnek" titulálta azt, hogy egy 61 éves férfi egy 11 éves kislány bugyijában nyúlkált.

Az Index hétfőn írt arról, hogy a megyei ügyészség kiadott egy közleményt, amely arról szólt, hogy 2013 szeptemberében Nagyorosziban a férfi rátámadt az unokája 11 éves barátnőjére. A lány a férfi feleségéhez érkezett matematikakorrepetálásra, majd amikor a nő kiment a szobából, előbb a gyerek arcát, nyakát és száját csókolgatta, majd a kislány kérése ellenére az alsóneműjébe is benyúlt.

Az ügyészség az esetet bemutató közleménynek a "Tilosba tévedt férj" címet adta, és szeméremsértésnek írta le az esetet. Jogvédő szervezetek viszont felháborodtak mind a közlemény stílusán, mind a tartalmán, mert szerintük szexuális erőszakról van szó, amit súlyosabban büntet a törvény. A Feminfo.postr.hu cikkében részletesen olvashat a problémáról.

Kedden a Legfőbb Ügyészség közleményt adott ki, amelyben elismerték, hogy nem volt körültekintő az előző közlemény, amely csorbította a lány jogait és méltóságát a címadással. Polt Péter legfőbb ügyész azonnali hatállyal felmentette a közleményt kiadó szóvivőt.