Nyam-nyammal indult, gyilkossággá fajult a püspökladányi kakaskodás

Vágólapra másolva!
Két fiú egy lány közösségi oldalra feltöltött fotója miatt kezdett kakaskodásba. Egész éjszaka hergelték egymást, majd az egyik felkereste házában a másikat. Az összecsapásból halálos késelés lett.
Vágólapra másolva!

Nyolc év és hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a püspökladányi fiút, aki 2012. október 31-én halálra szúrt egy másik helyi fiút – közölte a Debreceni Törvényszék. A büntetéshez tartozik, hogy 8 évre eltiltották a közügyektől, és 526 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie, de az ítélet egyelőre nem jogerős.

A két fiú egy lányon veszett össze. Az elítélt B. Péter azt állította, hogy szerelmi viszony volt közte és a lány között, de a bírósági közlemény szerint egyik fiúnak sem volt közeli kapcsolata a lánnyal. A két fiú vitája viszont a lány egyik képével indult, amelyet két éve, október 30-án posztolt ki egy közösségi oldal üzenőfalára.

A később megölt fiú, akinek a keresztnevét sem közölte a bíróság, a lány képéhez azt a kommentet írta, hogy "nyam-nyam". Péter számon kérte a lányon, miért engedi meg, hogy „ilyen kutyák” írjanak a képe alá, sőt ő is megjegyzést fűzött a képhez: „Mit képzeltek csöves kutyák, ő az enyém lesz?”

A sértett ezután azt írta, hogy megveri Pétert, ha nem hagyja abba az üzengetést. A lány igyekezett csitítani a fiúkat, de nem járt sikerrel. Egyre durvult a vita, Péter azt írta, "kicsontozza" a sértettet, elvágja a torkát, ha nem hagyja békén a barátnőjét. "Nem lesz időd elővenni a kést" – jött a válasz, amire rögtön érkezett a kontra: "Szívre megyek, 10 év kit érdekel." A bíróság szerint egészen hajnalig ment az elektronikus üzengetés, amelynek a végén megbeszélték egymással, hogy a nézeteltérést erőszakkal intézik el.

Ennek ellenére még a megbeszélt időpont előtt a másik fiú Péter házához ment, aki pedig egy pillangókést vett magához, és ahogyan volt, cipő nélkül az utcára rohant. Dulakodtak, közben Péter hétszer megszúrta a másik fiút, aki menekülőre fogta. 210 métert szaladt, Péter utána, de a fiú, akit a szúrások közül három a mellkasán ért, összeesett. A szemtanúk mentőt hívtak, de már késő volt, a fiú ott azonnal meghalt.

Péter hazament, a kést feldobta a padlásra, vonattal Szolnokra utazott, de amikor értesült a másik fiú haláláról, jelentkezett a rendőrségen. A bíró indoklásában elhangzott, hogy a pszichológus szakértő és az igazságügyi elmeorvos véleménye szerint Péter genetikai vagy nevelési okok miatt személyiségzavar irányába fejlődik. Nem tudja elfogadni a szabályokat, és a szakértők szerint nem idegenek tőle az erőszakos cselekmények.