Hitelből vette pilisszentkereszti villáját Kovács Béla

A Jobbikos Kovács Béla a Hoffmann Házban tengődik, pilisszentkereszti luxusingatlan
Vágólapra másolva!
Kovács Béla 52 millió forintot fizetett a pilisszentkereszti villájáért, ehhez két másik ingatlanját is el kellett adnia. Pedig a ház olyan rozoga, hogy felújítani sem lehet.
Vágólapra másolva!

52 millió forintért vásárolta 2010-ben pilisszentkereszti házát Kovács Béla jobbikos képviselő – közölte az érintett a Jobbik sajtóosztályán keresztül. Kovács szerint az ingatlannak három tulajdonosa van: a felesége, az anyósa és ő maga. A vételárat részben két ingatlan eladásából, részben pedig magánhitelből fedezték, és részletfizetéssel vásárolták. Az utolsó részösszeget még nem fizették ki.

Kovács hozzátette, hogy a jelenlegi házat az előző tulajdonos a 90-es évek elején építette rá egy régi parasztházra, és mára annyira rossz állagú, hogy szakemberek statikailag felújíthatatlannak minősítették.

A Jobbikos Kovács Béla pilisszentkereszti háza Forrás: Pilisszentkereszt.kornyeke.hu

A Heti válasz szerdán azt írta, hogy Kovács Béla néhány éve még egy XIII. kerületi panellakásba volt bejelentve, azóta azonban átköltözött egy az újság szakértői szerint százmilliót érő pilisszentkereszti ingatlanba.

A jobbikos EP-képviselőt az ügyészség kémkedéssel gyanúsítja, és kérte a mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamenttől. Kovács jelenleg kórházban van, ugyanis rosszul lett, miután hétfőn elviharzott a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülése után.