Befejezték az állítólagosan lezuhant hőlégballon utáni kutatást

Vágólapra másolva!
A katasztrófavédelem és a honvédség is keresi, egyelőre nem találtak semmit.
Vágólapra másolva!

Szombaton este háromnegyed tízkor megszüntették a feltételezetten lezuhant hőlégballon utáni kutatást - tájékoztatta az MTI-t a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton este. A rendőrség, a honvédség és a katasztrófavédelem munkatársai azért nem folytatják a keresést, mert nyomokat sem találtak, ami egy esetleges hőlégballon-balesetre utalna.

A Honvédelmi Minisztérium szombaton este közölte az MTI-vel, hogy szemtanúk elmondása szerint egy hőlégballon szenvedett balesetet Dunavarsány-Délegyháza-Szigethalom térségében. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Honvédség Légi Kutató Mentő szolgálat Mi-17-es helikopterének segítségét kérte a légi balesethez. Az Országos Mentőszolgálat gépe is a helyszínre repült. A Magyar Honvédség helikoptere nem sokkal fél 8 előtt szállt fel Pápáról és 8 óra előtt el is érte a kutatási területet

Csámpai Attila, a Pest megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője korábban az Origónak azt mondta az esetről, hogy a szemtanúk jelzése ellenére egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy valóban lezuhant volna egy hőlégballon, mert nem találtak a megjelölt térségben erre utaló nyomokat. A szóvivő beszámolója szerint a tűzoltók, a rendőrség és a honvédség munkatársai is részt vesznek a keresésben. Miután a kiküldött mentőhelikopter semmit nem talált, kapcsolatba léptek az Országos Meteorológiai Szolgálattal, hátha meteorológiai ballon zuhant le, de egyelőre úgy tűnik, nem ez a helyzet.