Bajnai Gordon büszke és elégedett

Vágólapra másolva!
Az önkormányzati választásokra önálló koncepcióval készül az Együtt-PM szövetség.
Vágólapra másolva!

Az Együtt-PM szövetség elégedetten és büszkén fogadta az eredményt – mondta vasárnap éjjel Bajnai Gordon. Az EP-ben egy mandátumot szerző szövetség vezetője kijelentette: a magyar politikai legfiatalabb pártjaként sikerült egy nagyon jelentős eredményt elérniük, teljesítették a célkitűzéseiket és megcáfolták azokat, akik megpróbálták elbizonytalanítani az értük szorítókat.

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy képviselőjük Európában mindig a magyar nemzet érdekeiért fog kiállni, ha lehet, akkor a kormánnyal, ha nem, akkor akár a kormánnyal szemben is.

A volt miniszterelnök azt mondta, a megkapott bizalom önbizalmat adott ahhoz, hogy az önkormányzati választásokon erősen, önálló koncepcióval és a korszakváltás elveihez ragaszkodva lépjenek fel. A választási pártszövetséget pedig átalakítják egy tartósan működő, új politizálást képviselő erővé. Bajnai külön örült annak, hogy sok nagyvárosban, illetve Budapest több választókerületében is a második helyen végeztek.

Bajnai Gordon elsőként minden szervezetnek és minden képviselőnek gratulált, akik a "tisztességes, európai módon" lebonyolított választáson mandátumot szereztek. Külön megemlítette a szlovákiai Híd-Most-ot és MKP-t, illetve a romániai RMDSZ-t, azért, hogy képviselőket juttattak az EP-be.