Szanyi: Elfogadja a választmány az elnökség lemondását

Vágólapra másolva!
Szanyi Tibor, a szocialisták EP-mandátumot szerző képviselője szerint pusztán személycserékkel nem tud boldogulni az MSZP.
Vágólapra másolva!

A MSZP elnökségi tagja, Szanyi Tibor az ATV-nek azt mondta, hogy szombaton biztosan elfogadja a választmány az elnökség lemondását, szerinte "efelől ne legyen kétség". Arra a kérdésre, hogy indul-e a párt elnöki posztjáért, azt felelte: „egy lepukkant Merci nem vonzó”. Szanyi szerint nem lesz sok jelentkező a pártelnöki posztra, ugyanis egy „csillivilli Mercibe” sofőrként beülni egészen más dolog.

Mesterházy Attila pártelnök vasárnap este, az EP-választás előzetes eredményének ismeretében jelentette be, hogy az MSZP elnöksége felajánlja lemondását a párt szombaton ülésező választmányának.

Szanyi Tibor a Magyar Rádió hétfő reggeli műsorában is nyilatkozott, és azt mondta, hogy fél órával az esti sajtótájékoztató előtt ült össze az elnökség, és mindenki számára egyértelmű volt, hogy le kell mondani. Soha ilyen rossz eredménye nem volt az MSZP-nek - mondta.

Bár szombaton lesz a választmányi ülés, Szanyi szerint "a tisztújítás mértéke és időpontja még kérdés". Szanyi ugyanis egyelőre nem lát jelentkezőket, de "biztosan lesznek".