Alföldi Róbert Kerényi Imrének ajánlja az Őrült nők ketrecét

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A mulatót működtető meleg pár történetét a buzilobbizó Kerényi Imrének ajánlotta az Őrült nők ketrecének a rendezője. Alföldi Róbert a darab olvasópróbája után azt mondta. „Kétségtelen, van bennem provokációs szándék, de most már csakis éles és egyértelmű gesztusokkal lehet ilyen típusú, az európaiságot teljesen nélkülöző, ormótlan kivagyiságra reagálni. Jöjjön el Kerényi Imre, és nézze meg ezt az előadást. Benne lesz mindaz, amit gondolok a mondatairól.”

A darabot július 12-én mutatják be az Átrium Film-Színházban. Az Őrült nők ketrece című musical főszereplőinek, egy mulatót működtető meleg párnak, áldozatot kell hozniuk egy szerettükért, és ez nagy hatással lesz az életükre.

„Nem akarom, hogy meleghimnusz legyen ebből az előadásból. Ami ma Magyarországon történik, messze túlmutat ezen a kérdésen. Ez egy egyszerű, de nagyon éles történet. Nekünk ennek a történetnek a szélsőségeit kell bejárnunk ahhoz, hogy valóban meg tudjuk mutatni a benne rejlő szépséget, és azt a farizeusságot, ami nemcsak a közbeszédet, de lassan az életünket is eluralja, mintha már ezt kéne elfogadni normálisnak” – mondta Alföldi Róbert.

Kerényi Imre leváltását kérte a Magyar Színházi Társaság közgyűlése Orbán Viktor miniszterelnöktől. Korábban Kulka János írt nyílt levelet a miniszterelnöknek Kerényi Imre múlt heti, „buzilobbiról” szóló kijelentései miatt, és azt kérte, hogy nyilvánosan határolódjon el a megbízott kijelentéseitől. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója ezt már megtette: egy hétfő esti beszélgetésen azt mondta, a miniszteri biztos megszólalásával sem stílusában, sem tartalmában nem ért egyet.