Deutsch: Kerényi Imre állításai elfogadhatatlanok

Vágólapra másolva!
A Fidesz EP-képviselője a Twitteren fejezte ki markáns véleményét Kerényi Imre buzilobbizásáról.
Vágólapra másolva!

Nettó gyalázatnak nevezte Kerényi Imre állításait Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője konkrétan nem említi ugyan a miniszterelnöki megbízott nagy vihart kavaró buzilobbizós megjegyzését, de feltehetően erre utalt, amikor a Twitterén azt írta: „Kerényi Imrével nem stílusproblémák vannak. Kerényi Imre állításai elfogadhatatlanok. Amit mondott, nettó gyalázat. Ő kérte, hát: Megírom.”

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott egy nyilvánosságra került hanganyag szerint a Keresztény Színházak Fesztiválján arról beszélt, hogy Európának meg kell védenie magát a káros hatásoktól, ugyanis Európa a keresztény gondolkodás diadala. Ezt követően rátért a hazai színházi képzésre, amelyben szerinte - hasonlóan például a nemzetközi film- és operavilághoz - a "buzilobbi" irányít.

Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja szerda reggel Fiala János rádióműsorában azt mondta, szerinte a napvilágot látott ötperces hanganyag manipulatív, amit hallhatunk, az a valóság rövidített, szerkesztett, rágalmazó változata. Kerényi újra kifejtette véleményét, hogy nem lehet közérdek az azonos neműek szerelmének propagálása.

A héten Kerényi Imre leváltását kérte a miniszterelnöktől a Magyar Színházi Társaság. Korábban Kulka János írt nyílt levelet a miniszterelnöknek Kerényi Imre múlt heti, „buzilobbiról” szóló kijelentései miatt, és azt kérte, hogy nyilvánosan határolódjon el a megbízott kijelentéseitől. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója ezt már megtette: egy hétfő esti beszélgetésen azt mondta, a miniszteri biztos megszólalásával sem stílusában, sem tartalmában nem ért egyet.