Áttört a nagylaki határon egy körözött román férfi

Vágólapra másolva!
Nagylaknál akart belépni az országba egy román férfi, akit Svájcban elkövetett bűncselekmények miatt köröznek. Amikor a határőrök elő akarták állítani, gázt adott, aztán eltűnt.
Vágólapra másolva!

Áttört a nagylaki határátkelőhelyen egy körözött román férfi. A férfi szerdán autóval érkezett meg a nagylaki határátkelőhelyre. A román határrendészek ellenőrizték a jármű sofőrjét és utasát, és felfedezték, hogy a Schengeni Információs Rendszer szerint a gépkocsi vezetője ellen európai elfogatóparancs van érvényben. A férfit Svájcban elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt keresik.

Amikor a rendőrök megpróbálták előállítani a román férfit, ő gázt adott, és áthajtott a határon, elsodorva egy román rendőrt, aki könnyebben megsérült. A magyar rendőrök a nagylaki határ közelében megtalálták az autót és a román állampolgárságú utast. A körözött sofőr eltűnt.

Az MTI információi szerint Makón és a környező településeken is golyóálló mellényt viselő rendőrök keresik a szökevényt. A rendőrség szerint a 170 centiméter magas, fekete hajú, 38 éves férfi veszélyes lehet.

A rendőrség ellenőrzőpontokat állított fel csütörtökön a Makóról kivezető utakon. A rendőrök megállítják és ellenőrzik a városból kihajtó járműveket, a sofőrök figyelmét pedig felhívják arra, hogy ne vegyenek fel stopost. A közeli Gerizdes városrészt utcánként vizsgálják át a rendőrök - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Délelőtt egy Aradi utcai panziót vizsgáltak át az egyenruhások, ahol az MTI információi szerint rövidebb időt töltött a körözött férfi.