Életfogytiglanit kapott a nagykónyi gyilkossággal vádolt férfi

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön első fokon, nem jogerősen azt a férfit, aki a vád szerint 2013 januárjában társával brutálisan megvert egy idős asszonyt, aki belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A 27 éves nagykónyi férfi legkorábban 35 év múlva lenne feltételesen szabadlábra helyezhető. Bűnsegédlettel vádolt társát, egy 22 éves, szintén nagykónyi férfit, 10 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, ő a szabadságvesztés kétharmad részének letöltése után bocsátható szabadlábra.

A tényállás szerint a két vádlott 2013. január 25-én késő este betört a 84 éves asszony házába, akit az elsőrendű vádlott súlyosan bántalmazott, elvette a karikagyűrűjét, a fülbevalóit és háromezer forintját. A magára hagyott, jajgató nő a bántalmazásba néhány óra múlva belehalt. Az áldozat testén negyvenkilenc sérülésre utaló nyom volt, az elsőrendű vádlott a fején és a törzsén is ütötte, megrúgta a földre került, védekezésre korlátozottan képes áldozatot.

Az emberöléssel vádolt férfi a per során tagadta a bűncselekményt, a bíróság a másodrendű vádlottnak önmagára nézve is terhelő vallomása, és többek között DNS-vizsgálatok eredménye alapján hozta meg az ítéletet.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet tudomásul vételéhez, a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.