Közös polgármesterjelöltet állítana a baloldal és a Jobbik Lázár János városában

Vágólapra másolva!
Legalábbis így tudja a Vásárhely24.
Vágólapra másolva!

A Vásárhely24 információi szerint a baloldali pártok és a Jobbik is Kendi Imrét, a városban működő K-Art Építő Zrt. ügyvezetőjét szeretné indítani Hódmezővásárhelyen a polgármesteri székért az októberi önkormányzati választásokon. A lap úgy tudja, hogy Kendi egyelőre nem is utasította vissza a felkérést, pedig cége jelenleg perben áll nemcsak a hódmezővásárhelyi önkormányzattal, de a Magyar Állammal is.

Ha Kendi nem vállalja, a baloldalnak lennének más személyi javaslatai is, de még a helyi Fidesznél sem dőlt el, ki lesz a jelölt. Jelenleg a 70 éves fideszes Almási István vezeti a várost, ő 2012-ben váltotta Lázár Jánost, aki inkább kormányzati munkájára kívánt koncentrálni. A Vásárhely24 információi szerint nem kizárt, hogy ő lesz a Fidesz jelöltje, de a helyi pártszervezet elnökének és néhány képviselőnek is vannak polgármesteri ambíciói.

Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke cáfolta az Origónak, hogy közös polgármester-jelöltet indítana a párt a Jobbikkal. Azt mondta, téves a helyi hírportálon megjelent információ, nem tárgyaltak sem a Jobbikkal, sem egyetlen jobbikos jelölttel sem. Mucsi szerint "elképzelhetetlen és kizárt", hogy a DK együttműködjön a Jobbikkal a választáson.