Arabok vették meg a Balettintézetet

Vágólapra másolva!
Meg nem nevezett arab befektetők szerezték meg a Balettintézetet. Hivatalosan a következő héten jelenthetik be az adásvételt. Orbán Viktor is szerette volna megszerezni.
Vágólapra másolva!

Két héttel ezelőtt arab befektetők érdekeltségébe került a Balettintézet, az erről szóló szerződést már aláírták – értesült a VS.

A portálnak nem árulta el a befektetőket képviselő Sahin-Tóth Balázs ügyvéd, hogy pontosan kik a vevők, de megerősítette az adásvételről szóló értesülést.

Bundula Csaba, a terézvárosi önkormányzat alpolgármestere a VS-sel azt közölte, hogy az önkormányzat kifejezetten örül a fejleménynek. „Bízunk benne, hogy hosszú évek után végre rendeződik a palota sorsa, megújulva, régi pompájához méltóan áll majd az Andrássy úton” – mondta Bundula. Az építési engedély továbbra is a 200 szobás szállodára vonatkozik, ebben nincs változás.

Legutóbb múlt ősszel akadt érdeklődő az ingatlanra, a Zara Invest AG, amellyel szándéknyilatkozatot írtak alá a palota portugál tulajdonosai. A VS szerint jövő hétre tervezik az adásvétel bejelentését. Az eladás ténye azt is jelenti, hogy a magyar államnak nem sikerült megszereznie az épületet, pedig Orbán Viktor tavaly - rendhagyó körülmények között - bejelentette ez irányú vágyát.

„Vissza is akarnám szerezni azt” – mondta Tarlós István főpolgármesternek a Balettintézetről, amikor egy éve újságírókkal közösen próbálták ki a BKV új Mercedes Citaro buszát. „Miért nem csináltad meg? A főváros kezdeményezhetné” – mondta Tarlósnak, majd miután a főpolgármester azt mondta, hogy ezek jogszabályok kellenek, Orbán azt mondta neki: „kezdeményezzétek, hogy legyen törvény (…) csak adjatok eegy javaslatot, nem tudom ezt kitalálni helyettetek (…) ne saflizzál rögtön oldalra (…) adjátok be” – mondta Tarlósnak.

Tarlós és Orbán 2:20-nál kezd el beszélgetni a Balettintézetről