Újabb mutyival állt elő a trafikbotrány kirobbantója

Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos, a szekszárdi trafikbotrány kirobbantója a egy újabb problémáról, a város gimnáziumi tantermeinek felújításáról írt a blogján.
Vágólapra másolva!

Hadházy már korábban beszámolt arról, hogy a város 155 millió forint uniós pénzt költött egy kémia–fizika tanteremre az I. Béla Gimnáziumban. Hadházy szerint a tanterem kialakítását is nagyon drágán végezték el (45 millió forintba került), a maradék pénzt azonban "elképesztő címek alatt juttatta bizonyos cégeknek, például tanulmányokra (11 millió), projektmenedzsmentre (14 millió), két nyilvános rendezvényre és néhány újságcikkre (16 millió), teremfoglaltságot nyilvántartó szoftverre (16 millió).

Az ügyet tovább bogozva Hadházy arra jutott, hogy ez lehet a Fidesz "Zuschlag-ügye", mivel szerinte egy "egész céghálózat állhatott fel az oktatásra szánt uniós pénzek kiszervezésére".

Az I. Béla Gimnázium nem az első eset, ahol visszásságokat tapasztalt Hadházy: "Két évvel ezelőtt a Garay Gimnáziumban is készült egy ilyen átalakítás. Ott 35 milliós költséggel alakították ki a termet, és összesen 177 millió forintot költöttek el rá." Hadházy betekinthetett a felújításhoz kapcsolódó dokumentumok egy részébe, és azt vette észre, hogy a fejlesztéshez kapcsolódó két közbeszerzésnél megkérdőjelezhető volt a pályázat tisztasága: a beérkezett pályázatokat ugyanazzal a kézírással és elrendezéssel címezték, volt olyan is, amelyet ki sem bontottak.