Nem jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság pénteken azt a nőt, aki májusban kétszer telefonált a rendőrségre azzal, hogy bomba fog robbanni a kecskeméti Mercedes-gyárban - közölte Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

A közveszéllyel fenyegetés miatt elítélt 33 éves nő május 7-én és 20-án mobiltelefonjáról tette a bejelentést - mondta a szóvivő.

A vádlott május 20. óta őrizetben, majd előzetes letartóztatásban volt. A bíróság előtt nem tett vallomást, ezért korábbi vallomásait ismertették. Ezek szerint a Mercedes-gyárban dolgozott, munkahelyi konfliktus miatt hívta fel a segélykérő számot, és mondta azt, hogy bomba fog robbanni a gyárban.

Kovács Péter ügyész hangsúlyozta: az elmúlt időszakban elszaporodtak a bombariadók, ezért visszatartó súlyú büntetést kért a vádlottra.

Tompa Natália bíró az ítélet indoklásakor azt mondta, hogy a gyakori fenyegetőzések miatt szigorúan kell fellépni a bűnelkövetőkkel szemben.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és ügyvédje enyhítésért nyújt be fellebbezést. A per másodfokon a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.

A bíróság a vádlottat szabadlábra helyezte, az ügyész fellebbezést nyújtott be a döntés ellen, ennek azonban nincs halasztó hatálya.