Vágólapra másolva!
Miskolcra is költözhetne egy minisztérium, ezért kíván lobbizni a város két országgyűlési képviselője, a kormánypárti Csöbör Katalin (Fidesz) és az ellenzéki Varga László (MSZP) – írta az Észak-Magyarország kedden.
Vágólapra másolva!

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap Minisztériumot Miskolcra! című cikke emlékeztet arra: a harmadik Orbán-kormány megalakulásának napján közölték, hogy egyes minisztériumokat vidékre költöztetnének, az egyelőre szóba került városok között van Debrecen, Székesfehérvár, Kecskemét.

Varga László a Facebook-oldalán jelentette be: lobbizni kíván azért, hogy Miskolcra is kerüljön minisztérium, és ennek érdekében felveszi a kapcsolatot kormánypárti képviselőtársával, Csöbör Katalinnal, aki a lapnak nyilatkozva azt mondta: "Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a kormányzat munkájának valamilyen területen a városunk is helyet adhasson."

A minisztériumok esetleges vidékre költöztetése az újság közügyekkel foglalkozó levelező fórumán is téma, ott konkrétan a Belügyminisztérium, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának neve merült fel. Ez utóbbi vezetője, Balog Zoltán miniszteri meghallgatásán utalt is miskolci kötődésére – olvasható az Észak-Magyarországban.