Kedves választ kapott Kulka Orbántól

Vágólapra másolva!
Kulka János a Klubrádióban mondta el, mit válaszolt Orbán Viktor a buzilobbis kérdéseire. Semmi érdemlegeset.
Vágólapra másolva!

Kulka csütörtökön a Klubrádióban mesélte el, hogy kedves, szűkszavú válasz kapott a miniszterelnöktől, amiben megköszöni az észrevételeit, és sok erőt és sikert kíván. "Tulajdonképpen azt sajnálom, hogy arra a három-négy kérdésre, amit föltettem neki, arra nem... arra igazán nem érkezett válasz. De lehet, hogy ez a köszönöm az észrevételeit azt jelenti, hogy valami történni is fog" - mondta Kulka.

Kerényi Imre buzilobbiról szóló kijelentései miatt írt nyílt levelet Kulka János színész májusban Orbán Viktor miniszterelnöknek. Kulka szerint az Orbán munkatársaként jellemzett Kerényi nem először „buzizott” nyilvánosan. „Homofób, a gyűlöletbeszéd határát súroló kijelentései miatt Ön mindeddig nem mentette fel tisztségéből, de még csak el sem marasztalta” – írta Kulka.

„Az a tény, hogy Ön mint a megbízott úr közvetlen felettese, eltűri ezt a hangnemet, két dologra enged következtetni: Kerényi Imre megnyilvánulásai az Ön tetszésével is találkoznak, sőt, azt sem bánja, ha ez a beszédmód a ’tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek’ részévé válik” – folytatta.

Kulka azt kéri Orbántól, hogy nyilvánosan határolódjon el Kerényitől, és mutassa meg, hogy Magyarországon nincs helye annak, hogy közszereplők uszítsanak a társadalom bármely része ellen. „Ön néhány napja egy interjúban úgy fogalmazott: ’Aki nem vállalja a vitát és nem áll ki magáért, az balek, az lúzer’. Sem balek, sem lúzer nem vagyok” – írta Kulka, aki több kérdést is feltesz a levele végén.

Orbántól arra várt választ, hogy Kerényi meddig mehet el mások nyílt megbélyegzésében, vagy hogy Orbán mennyire ért vele egyet.