Négy gyerek sérült meg egy robbanószerkezettől Várpalotán

Vágólapra másolva!
Négy gyerek sérült meg, amikor egy várpalotai ház udvarán felrobbant egy általuk talált robbanótest. Kettőjüket műteni kell, de nem életveszélyes az állapotuk. Azt még nem tudni, hogy mi robbant, és az is bizonytalan, miként került hozzájuk az felrobbant eszköz.
Vágólapra másolva!

Három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában – közölte honlapján a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A 14 éves gyerekek a katasztrófavédelem szerint egy ház udvarán bukkantak a robbanótestre, amely külső behatásra felrobbant. A Veol.hu helyi lap szerint ugyanakkor a gyerekek a város melletti lőtéren találták a robbanótestet. Talabér Márta a település polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI-nek pedig azt mondta: tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták.

Mind a négy gyereket repeszek sebesítették meg. A mentők háromnegyed háromkor kapták a bejelentést. A négy 14-15 éves fiút szilánkos sérülésekkel és nagy légnyomás okozta tünetekkel vitték a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba. A kórház traumatológiai osztályának főorvosa azt mondta, hogy két fiúnál agyrázkódás gyanúja áll fenn, a másik két gyerek arcán, kezén és combján "idegen test okozta szilánkos sérüléseket szenvedett". Az orvos szerint pontos diagnózis csak a röntgen és ultrahang vizsgálatok után adható, de a fiúk minden bizonnyal nem szenvedtek maradandó sérüléseket.

A két fiú közül kettő meg kellett műteni, a veszprémi kórházból a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították őket - közölte Oláh Attila orvos-igazgató kedd este. A fiúk állapota stabil, repeszek okozta koponyasérülésük miatt műtik meg őket, az egyik gyermeken már meg is kezdték a beavatkozást. Állapotuk súlyos, de nem életveszélyes.

Az egyelőre nem világos, hogy pontosan mi volt a robbanótest. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a robbanás oka ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják.

Az M1 Híradó szerint az egyik fiú testvére és nagyapja korábban hasonló körülmények között, egy robbanásban életét vesztette.