III/II-es múltját magyarázza az államtitkár

Vágólapra másolva!
Tasnádi László azt mondta, csak kém- és terrorgyanús emberekről jelentett. Nem mond le.
Vágólapra másolva!

Csak kém- és terrorgyanús emberekről jelentettem a rendszerváltás előtt - jelentette ki Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára.

"Nem mondok le, mert nincs miért" - közölte a néhány napja kinevezett államtitkár, aki jelezte, egész életpályája nyilvános, amelyet egyébként a sajtótájékoztatón ismertetett is. Arra a kérdésre, hogy Nagy Imre 1989-es újratemetésével kapcsolatban mi volt a dolga, azt válaszolta: semmi.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, Tasnádi szakmai és nem politikai munkát végez. Hozzátette: az államtitkár a korábbi ciklusban is a belügyminiszter egyik közvetlen munkatársaként teljesített szolgálatot, éppen ezért ha Pintér Sándor a saját munkájának segítése érdekében így döntött, akkor nyilvánvalóan ezt átgondolta, "ekképpen illik tiszteletben tartani."

A HVG hetilap a június 19-ei számában azt írta, hogy Tasnádi László a Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnökségébe tagozódó III/II-2 alosztályon tevékenykedett századosként. A HVG hivatkozik a Heti Válasz egyik 2009-ben megjelent cikkére, amely szerint Tasnádi László több ügynökkel is kapcsolatban állt Nagy Imre kivégzett miniszterelnök 1989-es újratemetésén.