Nyilvános lehet Kovács Béláék bizottsági szereplése

Vágólapra másolva!
Az AH vizsgálja, hogy közzé tehetik-e a kémüggyel kapcsolatos jegyzőkönyvet.
Vágólapra másolva!

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) vizsgálja annak lehetőségét, hogy nyilvánosságra hozzák Kovács Béla jobbikos EP-képviselő és Vona Gábor pártelnök a parlament nemzetbiztonsági bizottság általi meghallgatásának jegyzőkönyvét - közölte a Magyar Hírlap megkeresésére a Belügyminisztérium sajtóosztálya. A két politikust májusban idézte be a bizottság annak kapcsán, hogy Kovácsot kémkedéssel gyanúsították meg, és az ügyészség kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamentnél.

Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke a lapnak megerősítette, amennyiben az AH erre lehetőséget ad, "titokgazdaként" közzéteszi a meghallgatások jegyzőkönyveit.

A bizottság zárt ülésén tájékoztatást adtak a Belügyminisztérium, az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal és a Legfőbb Ügyészség képviselői is. A tanácskozást követően - leszámítva a jobbikos politikusokat, akik koholt vádakról beszéltek - valamennyi bizottsági tag úgy nyilatkozott, hogy megalapozottnak látszik a vádhatósági gyanú Kovács orosz kapcsolatait illetően.