Nem számolt el megfelelően pénzével a képviselők harmada

Vágólapra másolva!
Nem megfelelően számolt el az államtól kapott támogatásával az áprilisi választásokon indult minden harmadik képviselőjelölt. A kincstár 209 millió forintot követel az olvashatatlan számlamásolatokkal, és nem odavaló számlákkal trükközőktől.
Vágólapra másolva!

Az országgyűlési választásokon állami támogatást kapott egyéni képviselőjelöltek több mint harmadának nem sikerült megfelelően elszámolnia az egymillió forintos állami támogatásával – írja a Blikk. A lap szerint az érintettek a felhasznált támogatás kétszeresét fizethetik vissza, vagyis egy jelölt akár kétmillió forintot is.

A Magyar Államkincstár összesen 209 millió 267 ezer forint visszafizetését írta elő, és ha kell, adók módjára hajthatja be az érintettektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatalon keresztül.

A kincstár a hiányosságok közé sorolta az olvashatatlan számlamásolatokat, az eltérő összegeket a számlán és a számlaösszesítőn, vagy hogy nem volt kellőképpen megindokolva a felhasználás, illetve nem a jelölt írta alá a dokumentumokat, de volt, aki kampányidőszakon kívül keletkezett számlával próbálkozott.

Arra, hogy a szabálytalankodók milyen pártok színeiben indultak az áprilisi választáson, a kincstár erre későbbre ígért választ a Blikknek.

A pártok között is van néhány érdekes megoldás az elszámolásra, volt, aki egy mondattal intézte el, mire költött közel 300 millió forintot.