Három társelnöke lesz az Együttnek

Vágólapra másolva!
Juhász Péter, Székely Sándor, Szigetvári Viktor. A párt önálló karaktert akar
Vágólapra másolva!

Juhász Péter, Székely Sándor és Szigetvári Viktor személyében három társelnököt választott az Együtt - A Korszakváltók Pártja szombati, Budapesten megtartott taggyűlésén - tájékoztatta a párt sajtószolgálata az MTI-t.

Az Együtt ügyvezető társelnöke a tagok döntése alapján Szigetvári Viktor lesz. Az új elnökség tagja lett még Berkecz Balázs, Hajdu Nóra, Pápa Levente, Sértő-Radics István, Szalóczi Géza és Szelényi Zsuzsanna.

Bajnai Gordon volt kormányfőt, az Együtt-PM szövetség eddigi vezetőjét a tagság az újonnan életre hívott Országos Politikai Tanács elnökévé választotta, mely a párt belső parlamentjeként működik majd. A közlemény szerint módosították a párt alapszabályát is.

Juhász Péter, a párt társelnöke korábban, a taggyűlés szünetében újságíróknak azt mondta, hogy önálló karakter kialakítására törekszenek, azt szeretnék elérni, hogy demokratizálódjon a mindeddig választási pártként és ebből adódóan felülről irányítottan működő Együtt. Az egységes arculat kialakítása érdekében megszüntetik az eddigi platformokat. Szólt arról is, hogy a taggyűlés szombaton várhatóan felállítja majd a párt országos politikai tanácsát, amelynek feladata az elnökség munkájának véleményezése és ellenőrzése lesz.