Hétvégén lezárják a ferihegyi gyorsforgalmi utat

2014.06.26. 14:57

Szombaton reggel 6-tól vasárnap este 10-ig kerülő úton lehet majd csak eljutni a reptérre. Egy felüljárót építenek át.

A Sibrik Miklós úti felüljáró átépítése miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ismét lezárja a ferihegyi gyorsforgalmi utat a Kőbánya-Kispest metróvégállomás térségében.

A BKK csütörtöki tájékoztatása szerint a felüljáró régi tartóelemeit bontják el, ezért szombaton reggel 6 órától vasárnap este 10-ig teljesen lezárják a gyorsforgalmi utat. A repülőtérre vezető útról a városhatár felé tartó közúti forgalmat a kispesti lehajtóágnál terelik le, innen a Lehel utca–Vak Bottyán utca˜–kispesti felhajtó útvonalon lehet a gyorsforgalmi útra visszatérni. A városközpont felé haladókat a Shell benzinkútnál található felhajtón keresztül a Gyömrői útra terelik, majd onnan a Kőér utca-Üllői út útvonalon közelíthető meg a belváros.

A gyorsforgalmi út hétvégi lezárása miatt a 85-ös, a 136E, a 148-as, a 182-es, a 184-es, a 200E és a 202E autóbuszok módosított útvonalon közlekednek, azonban a járatok minden megszokott megállóhelyüket érintik.

A Sibrik Miklós úti felüljárón áprilisban kezdődött újjáépítési munkák előkészítési fázisa a befejezéséhez közeledik, eltávolították a keleti oldalról a régi útburkolatot, megépítették a felüljáró alatti ideiglenes tartószerkezetet a gyorsforgalmi út, valamint a metró és a vasúti vágányok felett. A felújítás során kicserélik az átkelő szerkezetét, valamint új útpályát építenek.