Vágólapra másolva!
Bővülhet a fogyasztóvédők hatásköre, a parlamentnek pénteken benyújtott törvényjavaslatban szerepel többek között a hatóság jogkörének kiterjesztése a víziközmű-szolgáltatók üzletszabályzatának vizsgálatára, illetve a kéményseprő-ipari közszolgáltatók számlázási gyakorlatának ellenőrzésére – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
Vágólapra másolva!

A vízszolgáltatók és a kéményseprők számlázási gyakorlatát is ellenőrizhetik majd a fogyasztóvédők, ha az Országgyűlés megszavazza a hatáskörük bővítését.

A parlament előtt lévő javaslat tartalmazza, hogy a közszolgáltatást végző vállalkozások mindegyike köteles lenne önálló honlapot üzemeltetni, sőt a törvénymódosító indítvány azt is meghatározza, hogy ott milyen információkat kötelező közzétenni.

A javaslat tartalmazza a távhőszámlák fizetési határidejének kiszélesítését – így minimum 15 napot kellene biztosítani a számla kézhezvétele és kiegyenlítése között , valamint a számlázási gyakoriság egységesítését a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásnál írja az NFH hírlevelében.