Vágólapra másolva!
Az egyirányúsítás mellé 30 km/órás sebességkorlátozást is bevezetnek.
Vágólapra másolva!

Csatornázási munkák miatt jövő hétfőtől várhatóan augusztus 30-ig a Gyömrői úton, a Zalán és az Úz utca között lezárják a városhatár felé tartó két sávot, helyette egy sávon a Ferihegyi repülőtérre vezető úton haladhat az autóforgalom - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A gyorsforgalmi út ugyanezen szakaszát ugyanakkor egyirányúsítják, a városközpont felé autózókat pedig a Gyömrői út városközpont irányú útpályájára terelik. A városból a reptérre tartóknak a BKK azt javasolja, hogy a megszokottnál néhány perccel hamarabb induljanak el - írták.

A közlemény szerint a csatornázási munkák már szerdán megkezdődnek. Az első, vasárnapig tartó ütemben a Gyömrői út egy-egy sávját zárják le, ami jelentős akadályt nem okoz a közlekedőknek.

A második, július 14-én kezdődő ütemben egyirányúsítják a reptérre vezető gyorsforgalmi út egy szakaszát. A munkaterület környezetében 30 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetnek be. A korlátozásról az Üllő úton és a városhatárnál kihelyezett táblák is tájékoztatást adnak.

A hétfőn kezdődő ütemben a lezárás környezetében a csúcsidőszakokban mindkét irányban torlódásokra kell számítani - írta a BKK.