Fegyelmi indul a romagyilkosságok bírája ellen

Vágólapra másolva!
Miszori László a jogszabályban előírt maximum 60 nap helyett közel 11 hónap alatt sem foglalta írásba az elsőfokú ítéletet.
Vágólapra másolva!

Fegyelmi eljárását kezdeményezett a Budapesti Környéki Törvényszék elnöke a romagyilkosok perének tanácsvezető bírája ellen, amiért Miszori László bíró a jogszabályban előírt maximum 60 nap helyett közel 11 hónap alatt sem foglalta írásba az elsőfokú ítéletet - írja a Népszabadság.

A lap információja szerint az eljárás megindítása óta ugyan elkészült a részletes jogi indoklással együtt mintegy 880 gépelt oldalnyi terjedelmű ítélet, a fegyelmi ügyben eljáró Fővárosi Ítélőtábla illetékes bírája azonban - a folyamatban lévő ügyre való tekintettel - nem nyilatkozott arról, hogy mindez miként befolyásolja a fegyelmi eljárást.

A lap megjegyzi, hogy a bírói karból az elmúlt években távozott bírák szerint a romagyilkosságokhoz hasonló bonyolultságú és súlyú büntetőügyekben általában hosszabb időre felmentika bírót egyéb teendői alól, hogy csak az adott per összegzésére koncentrálhasson, és jellemzően akkor sem indul ellenük fegyelmi eljárás, ha ennek ellenére túllépték a határidőket.

Miszori László fegyelmi ügyben a döntés őszre várható - írja a Népszabadság.

Cikkeinket a romagyilkosságokról és a tárgyalásról itt olvashatja.