Transzvesztita előadó lehetett korábban a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója

Zoltai Gusztáv Schwezoff Dávid
Schwezoff Dávid (b) közgazdász, a nemzetközi kapcsolatok szakértője, akit a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatójává választottak a szervezet 2014. július 3-i közgyűlésén, fogadja Zoltai Gusztáv korábbi ügyvezetői igazgató gratulációját.
Vágólapra másolva!
Egy blog szerint korábban a kántor is volt a katolikus egyházban.
Vágólapra másolva!

A múlt héten választották meg Zoltai Gusztáv utódjául a Budapesti Zsidó Hitközség élére Schwezoff Dávidot. A Tudózsidó című, a zsidó közélettel foglalkozó lap azt írja, hogy Schwezoff korábban a budapesti LMBTQ közösségben is szép karriert futott be, Carol Hore Mohn néven transzvesztita előadó volt. Schwezoff a lap szerint ezenkívül a katolikus egyház szolgálatában is eltöltött néhány évet, az alsógödi Szent István-plébánia kántora volt.

Csütörtökön választ ügyvezetőt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is, amelynek a Budapesti Zsidó Hitközség a legnagyobb tagszervezete. Az Atv.hu megkérdezte Schwezoffot, aki a tisztújítást megelőző kampány részének nevezte a megjelenteket, de érdemben nem akarta kommentálni az állításokat. Felhívta viszont a lap figyelmét a honlapján olvasható bemutatkozás utolsó bekezdésére, ami így kezdődik:

Schwezoff Dávid, akit a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatójává választottak a szervezet 2014. július 3-i közgyűlésén, fogadja Zoltai Gusztáv korábbi ügyvezetői igazgató gratulációját Forrás: MTI/Kallos Bea

"20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat. Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. 8 év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel, és - noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert - korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával."