Nem eladni, hanem maguknak lopták el az újszülöttet a kórházból

Maguknak lopták a csecsemőt Szombathelyen, szombathelyi  szülészet
Vágólapra másolva!
Egy 38 éves szombathelyi nő és 31 éves unokaöccse lopták el a szombathelyi kórházból eltűnt újszülöttet. Meg akarták tartani a gyereket.
Vágólapra másolva!

A rendőrség kizárta az emberkereskedelem gyanúját a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról eltűnt újszülött ügyében. Azóta bebizonyosodott, a gyermeket azzal a szándékkal vitték el a kórházból, hogy megtartsák – közölte a megyei főkapitányság vezetője csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Tiborcz János elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint a kisgyermeket egy 38 éves szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse vitte el a kórházból, azzal a szándékkal, hogy megtartsa.

Innen vitték el a csecsemőt Forrás: Vas MRFK

A kórház szülészeti osztályáról szerdán délután érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy eltűnt egy újszülött. Az egynapos kislányt, Hédit a rendőrök egy órán belül egészségesen megtalálták egy szombathelyi lakásban, és a mentőszolgálat közreműködésével visszavitték a kórházba.

Az ötgyermekes, elvált asszony – akinek öt fia közül négy már felnőtt márciusban elvetélt, és tanúvallomások szerint az unokaöccsével már régóta készült tettére. Több Vas megyei kórház szülészeti osztályát feltérképezték, és beszerezték a babaápoláshoz szükséges kellékeket is, amelyeket a rendőrök a szombathelyi lakásban megtaláltak ismertette Tiborcz János.

Arra készültek, hogy megtartsák a gyereket Forrás: Vas MRFK

Hozzátette: jelenleg még nem ismert, hogyan jutottak be a kórházba, és milyen körülmények között vették magukhoz a gyermeket. A gyanúsított nő unokaöccse egyébként korábban szociálismunkás-gyakornokként dolgozott a Markusovszky Kórházban, így valószínűleg kellő helyismerete volt.

A főkapitány elmondta azt is, hogy az ügyben elsődlegesen az emberkereskedelem gyanúja merült fel, de ezt a rendőrség kizárta. A vallomásokban ugyan vannak még ellentmondások, de az már egyértelműen bebizonyosodott, hogy a gyermeket azzal a szándékkal vitték el a kórházból, hogy megtartsák.

A rendőrség személyi szabadság 18 éven aluli sérelmére elkövetett megsértésének bűntette miatt folytatja a nyomozást, és javaslatot tett mindkét gyanúsított előzetes letartóztatására.