Olajfolt égett a 3-as metró alagútjában

Vágólapra másolva!
A Nyugati tér és a Lehel tér között, az alagutat lepte el a füst, emiatt nem járnak a szerelvények az Árpád híd és a Deák tér között. Este kilenckor indult újra a forgalom.
Vágólapra másolva!

A Lánglovagok.hu értesülései szerint a Nyugati téri megállóban várakozók egy nagy durranásra lettek figyelmesek, majd megérkezett a Lehel tér felől egy szerelvény, de már dőlt a füst az alagútból. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint nem sérültek meg utasok, és a szerelvény sem maradt az alagútban.

A katasztrófavédelemnél az Origónak elmondták, hogy a metróba érkező tűzoltók nem tapasztaltak tüzet. Azt már eleve kizárták, hogy a metrószerelvény gyulladt volna ki, a vizsgálatok során a tűzoltók két darab, tenyérnyi méretű, égő olajfoltot, olajsarat találtak az alagútban, melyeket poroltóval semlegesítettek. Egyelőre tovább vizsgálják az alagút belsejét további tűzforrások után kutatva. Az alagutat ventilátorokkal kezdték el kiszellőztetni.

A műszaki probléma miatt áll a forgalom az Árpád híd és Deák tér megállók között, az utasokat negyven darab pótlóbusszal szállították. A BKK közlése szerint este kilencre az akadály elhárult, újra közlekednek a metrószerelvények az M3-as vonalon.