Vita volt a bérleti díjon az EFOTT szervezői és a Miskolci Egyetem között. A szervezők be akarják perelni a rektort, aki korábban azt ígérte, nem kér majd bérleti díjat.

A bérleti díjról kialakult vita miatt majdnem elmaradt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amelyet az idén a Miskolci Egyetem területén tartanak - írta a Magyar Nemzet. A lapnak erről Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke beszélt, aki szerint a helyszín ingyenes használata pályázati kritérium volt, és erről az intézmény rektora nyilatkozott is korábban, júniusban kiderült, hogy csak bérleti díj ellenében biztosítaná a helyet.

Az egyetem 3 millió forint plusz áfa bérleti díjat kért és az esetleges károk fedezeteként 10 millió forint kauciót is igényelt. Kriza Ákos miskolci polgármester közbenjárására végül 1,5 millió forint bérleti díjban állapodtak meg, az esetleges károkra pedig a Miskolc tulajdonában lévő holding adott garanciát.

Az egyetem ugyancsak elállt az esemény rendezését lehetővé tevő 7,8 millió forintos házigazdai marketingszerződéstől is, amelyet végül a Debreceni Egyetem vett át. A HÖOK elnöke szerint be akarják perelni a rektort, amiért az előzetes ígéretével szemben bérleti díjat kért – olvasható a Magyar Nemzetben.