Olimpikonnal erősített a Fidesz

Kozmann György FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré sportoló SZEMÉLY Budapest, 2013. május 27.
Kozmann György világ- és Európa-bajnok kenus az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbá
Budapest, 2013. május 27. Kozmann György világ- és Európa-bajnok kenus az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Kozmann György kenubajnok lesz a Fidesz polgármester-jelöltje Pakson. Szerinte a paksiak mostantól egy hajóban eveznek majd, és nem ellenzi az atomerőmű bővítését.
Vágólapra másolva!
Kozmann György Forrás: MTI/Zih Zsolt

Kozmann György kenust, világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes sportolót jelöli polgármesternek a Fidesz paksi szervezete – közölte a Tolna megyei város Fidesz-szervezete.

A város díszpolgára

A közlemény szerint a 36 éves Kozmann György aktív sportolóként ötször nyert világbajnokságot, négyszeres Európa-bajnok; megbecsült tagja Paks közéletének, a város díszpolgára, tagja a Magyar Olimpiai Bizottság környezetvédelmi bizottságának.

A polgári oldal polgármesterjelöltje jó esélyekkel indul az őszi választáson, tekintetbe véve, hogy a városnak eddig is Fidesz–KDNP-s többsége volt a képviselő-testületben, valamint a várost hosszú ideje jobboldali politikus irányította – olvasható a közleményben.

Egy hajóban evezünk

Kozmann György – a közlemény szerint – a jelöltállításkor azt mondta, "új korszak következik Paks életében. (...) Mondhatnám azt is, hogy mi, paksiak a jövőben egy hajóban fogunk evezni."
A Fidesz paksi szervezetének közleménye kitér arra is, hogy Kozmann György elkötelezett egy 21. századi modern, európai város megteremtése mellett, így fontosnak tartja az atomerőmű bővítését, amely "évtizedekre újabb lökést adhat a város fejlődésének, a munkahelyek megőrzésének, a családok biztonságos megélhetésének".

Paks polgármestere jelenleg Hajdu János (Fidesz).