Terézváros pénzén hárítják el az életveszélyt a leégett palotánál

Andrássy út Kodály körönd tűz leégett tető másnap
Vágólapra másolva!
Terézváros fizeti az életveszély-elhárítási munkákat a leégett Andrássy úti palotánál. 250 milliót csoportosítanak át erre. A munkák első üteme jól halad, már megnyitották Az Andrássy út a korábban lezárt részét.
Vágólapra másolva!

Magára vállalta Terézváros a leégett Andrássy úti palota életveszély-elhárítása második, épületen belüli ütemének költségét is. Erről csütörtöki, rendkívüli ülésén döntött az önkormányzat. A testület megszavazta, hogy az önkormányzat 250 millió forintot csoportosítson át az általános tartalékból a céltartalékba az életveszély-elhárításra. A lépést a társasház anyagi helyzetével indokolták.

A munkák elvégzésére közbeszerzési pályázatot ír ki a városgazdálkodási és környezetvédelmi bizottság. Az első ütem elvégzésére már meg is bízták a PBF-Triagonál Kft.-t. A munkák a múlt hétvégén kezdődtek, az épület külső részét tisztítják meg.

30 millió a lakók szállásásra

A lakók szállásgondjainak megoldására további 30 millió forintot fordítanak, ennek felhasználásáról Hassay Zsófia polgármester dönt. Az önkormányzat közleményben tudatta, hogy támogatást nyújtanak minden olyan, az ingatlanban lakó, állandó lakóhellyel rendelkező tulajdonos számára, aki más módon nem tudja megoldani a lakhatását.

Fotó: Origo

Terézváros ezen felül egyedi kormányzati segítséget kér a rendkívüli helyzetekre fenntartott előirányzat terhére. Az épület tetőszerkezetének elkészítésére pedig koncepciótervet készíttetnek.

Már megnyitották az Andrássy utat

Azt is írták, hogy a kivitelező a vártnál jobban halad a külső életveszély-elhárítási munkálatokkal, ezért a július 17-én történt tűzeset miatt lezárt közterületek jelentős részét hamarabb átadhatják a forgalomnak.

Csütörtök délután már megnyitották az Andrássy út lezárt részét, a jövő hét végére a Szív utca és a Felsőerdősor utca is járható lehet. A Felsőerdősorban a parkolósáv és a járda marad lezárva az úttest megnyitása után is a bontási, építési munkálatok miatt, valamint az Andrássy út és a palota közötti szervizút. Az Andrássy úti járdát várhatóan már jövő pénteken használni lehet.