Németh Gábor: Adjátok vissza a blogomat!

Vágólapra másolva!
Németh Gábor szerint a szocialisták megsértették szerzői jogait és ellopták az általa alapított blogot. Perelni fog, ha nem kapja vissza az Egyenlítőt.
Vágólapra másolva!

Egy ismert szocialista politikus szerezte meg az ellenőrzést az Egyenlítő blog felett - állítja közleményében Németh Gábor a baloldai blog alapítója. Erről dokumentumai is vannak az újságírónak. Ez a politikai életben közismert személy állítólag írásban kért árajánlatot a blog átadására, majd miután arra nem kapott választ, egy külsős szerzőt felhasználva megkaparintotta a technikai ellenőrzést a blog felett.

Perelni sem rest

Németh Gábor azt is írja, hogy a lopás körülményeit nyilvánosságra hozza, megnevezi az elkövetőket, és pert indít az alapítóként az őt ért jogsérelmek miatt. Németh Gábor szerint, ami ma az Egyenlítő blog, az nem az övé, hanem „az MSZP lopott háziblogja”, amit vissza akar szerezni „a sajtószabadságról papoló, de azt két lábbal tipró képviselőktől.”

Májusban kitiltották

A konfliktus nem újkeletű, mint ahogy arról az Index beszámolt, Németh Gábor már az áprilisi országgyűlési választások előtt vitába keveredett a szocialistákkal márciusban rövid időre nem is működött a blog. Ezt azzal indokolta, hogy az MSZP-ből azt kérték, hogy néhány budapesti fideszes politikust – köztük Rogán Antal V. kerületi polgármestert és Tarlós István fővárosi polgármestert – a blog szerzői kíméljék, ne írjon róluk politikai bírálatot és főleg személyükben ne támadja őket.

Májusban aztán Németh Gábor távozott a blogtól, akkor azt mondta, hogy az MSZP egyik befolyásos politikusa tiltatta ki, és vonatta meg szerkesztői hozzáférését.

Az MSZP áll a per elébe

"A blogot – bár értékeiben kétségkívül baloldali – nem az MSZP működteti, így a Németh Gábor által megfogalmazott állítások sem lehetnek valósak" - reagált közleményben az MSZP. A szocialisták álláspontjukat készek polgári peres eljárásban is megvédeni, amennyiben Németh Gábor állításának megfelelően bírósághoz fordul az ügyben.