Saját zsebből segítik a baksi képviselők a megégett napszámosokat

Vágólapra másolva!
A kertészet üzemeltetője szerint nem tudták, hogy ilyen hatással lehet az emberekre a petrezselyem.
Vágólapra másolva!

Pénzbeli és egyéb támogatást nyújt a baksi képviselő-testület azoknak a nőknek, akik a múlt hétvégén petrezselyemgyomlálás közben szenvedtek égési sérüléseket – írja a Délmagyar.hu. A lap szerint az egész falu felháborodott az eset miatt.

Búza Zsolt, Baks polgármestere rendkívüli közgyűlést hívott össze, ahol úgy döntöttek, saját zsebből is ajánlanak fel pénzt a sérülteknek, illetve segítik őket hazajutni a kórházból. Ezenkívül kötszerre és gyógyszerre fejenként ötezer forintot biztosítanak számukra a település költségvetéséből.

A polgármester szerint meg kell vizsgálni a napszámosokat felbérlő vállalkozó felelősségét. „Azok a dolgos cigányok jártak rosszul, akik vállalták a hajnali keléssel járó napszámot. Látszik, ők is tenni akarnak a felzárkózásért, a kétkezi munkájuk miatt mégis kórházba kerültek” – idézte a lap a polgármestert.

Túróczi János, a kérdéses kertészetet üzemeltető vállalkozó, a Tiszöv 49 Kft. vezetője a Szoljon.hu-nak azt mondta, a napszámosokat egy külső vállalkozó biztosította, és kevesebb mint ötvenen dolgoztak a petrezselyemmel. Azt is mondta, nem tudták, hogy a növény levele égési sérüléseket okozhat.