Visszaszólt Havasi a Magyar Nemzetnek

2014.07.28. 15:07

A keresztény értékekről szóló vitába bonyolódott a miniszterelnök sajtófőnöke a Magyar Nemzettel, miután a napilap bunkónak nevezte Havasi Bertalant.

A hazugság nem tartozik a polgári, keresztény, konzervatív erények közé, erre hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét a miniszterelnök sajtófőnöke. Havasi Bertalan ezzel reagált a jobboldali napilap kritikájára, miután az újság a tusnádfürdői Orbán-beszéddel összefüggésben azt írta, a miniszterelnök körül riasztóan megnőtt a meglehetősen szervilis, ám a világ felé buta agresszivitást mutató emberek száma.

Ennek a típusnak a jellemző példájaként említették a miniszterelnök sajtósát - Havasi Bertalant -, aki a lap állítása szerint fizikailag is inzultálta kollégájukat. "Mi a magunk részéről jeleznénk: a bunkóság, az agresszivitás, de még a lihegő szervilizmus sem tartozik a polgári, keresztény, konzervatív erények közé" - írta a lap.

Ez most komoly?

Havasi visszautasította a vádat, és közleményében azt kérdezte, komolyan hihetőnek és reálisnak tartja-e a Magyar Nemzet, hogy miközben háttal áll három fotósnak, akik háromszoros túlerővel tolják előrefelé, "te pöcs" és "lefejellek" fenyegetőzésekkel, és akiket "Ne toljatok már be a kocsiba, jó? Köszönöm!" szavakkal próbált jobb belátásra téríteni, ezek után valóban ő az "inzultáló", a "bunkó", az "agresszor"?

Mindig Orbán Viktor nyomábanForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Megjegyezte, hogy a táborszervezők fotósa még ott helyben bocsánatot kért tőle, ezzel szemben a Magyar Nemzet rágalmazó cikkel állt elő - több nappal az eset után. Kissé gyanús - fogalmazott a miniszterelnök sajtófőnöke.