Az önkormányzat feljelenti a Beckett's egyik tulajdonosát

Vágólapra másolva!
Az ellenzék is beszállt az V. kerületi önkormányzat és a Beckett's Irish Bar történetébe. Az önkormányzat válaszul feljelentéssel fenyegeti a volt ír söröző egyik tulajdonosát.
Vágólapra másolva!

Az V. kerület megkezdte a piacgazdaság felszámolását – így értékelte Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke a volt Beckett's Irish Bar előtt tartott sajtótájékoztatóján azt a tényt, hogy a Rogán Antal vezette testület eladásra kínálja az ingatlant, nehogy a volt bérlők juthassanak hozzá.

Figyelmeztetett, hogy figyelni fogják az adásvételt, mert több olyan esetről is tudomást szereztek, amikor a Belvárosban jóval a piaci ár alatt értékesítettek ingatlanokat.

Perig fajuló vita

Az Index számolt be a februárban bezárt népszerű szórakozóhely kálváriájáról. A Beckett’s 1994-től működött a Bajcsy-Zsilinszky úton, ahol egy magánszemélytől bérelte a helyiséget, semmi kapcsolata nem volt az önkormányzattal.

Mint utóbb kiderült, többszörösét fizette ki a bérleti díjjal rendelkező magánszemélynek, mint amennyit ő az önkormányzatnak.

A bérleti szerződést 2010-ben mondta fel az V. kerület, majd hosszú huzavona kezdődött. A kocsma ír tulajdonosai szerették volna megújítani a szerződést, és erre ígéreteket is kaptak, az ír nagykövetség közbenjárása sem volt elég.

Inkább vevőt keresnek

Múlt héten derült ki, hogy Belváros-Lipótváros Önkormányzata vevőt keres az üresen álló helyiségre.

Rogán Antal az Indexnek azt mondta, azért döntöttek az eladás mellett, mert a jelenlegi szabályok szerint egy új bérleti pályázat esetében, ha jó ajánlatot adna be az eddigi bérlő, nem tudnák megakadályozni, hogy ne hozzá kerüljön ismét a helyiség. Az eladási pályázatnál viszont ezt meg könnyen megteheti az önkormányzat.

Levelet írt az önkormányzat

Belváros-Lipótváros Önkormányzata levélben reagált az Origónak az esettel kapcsolatban. Ebben emlékeztettek arra, hogy az ír kocsma bezárását és kiürítését a bíróság rendelte el.

A Beckett's Kft. tulajdonosa évekig perben állt az önkormányzattal, és a bíróság minden kérdésben az önkormányzatnak adott igazat. Szintén jogerős bírósági határozat mondja ki, hogy a helyiség bérlője, a Beckett's Kft egyik tulajdonosa, a reális havi egymillió négyszázezer forint helyett, mindössze százötvenezer forint bérleti díjat fizetett az önkormányzatnak – írták.

"Ezzel éveken keresztül a Beckett's Kft. tulajdonosa havi egymillió háromszázezer, évek alatt pedig több tízmillió forint kárt okozott az önkormányzatnak."

A bírósági ítéletek alapján az önkormányzat feljelentést tesz a Beckett's Kft érintett tulajdonosa ellen. Juhász Péter ma a bírósági ítélettel jogerősen elmarasztalt gazdasági társaság oldalára állt. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen Juhász Péter is gyakorlott bűnelkövető, kétszer ítélte el a bíróság bűncselekmények elkövetése miatt – zárult az önkormányzat levele.