Fidesz: Pásztor Albert függetlennek hazudja magát

Pásztor Albert arckép, portré  polgármesterjelölt politikus
Miskolc, 2014. július 2. Pásztor Albert polgármesterjelölt, Miskolc volt rendőrkapitánya beszél a baloldali pártok helyi politikusainak sajtótájékoztatóján Miskolcon 2014. július 2-án. Bejelentették, hogy Pásztor Albertet jelöli az őszi választáson Miskolc polgármesteri posztjára az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt helyi szervezete. Az Együtt országos elnökségének döntése alapján az Együtt - a Korszakváltók Pártja nem támogatja a jelölést. Pásztor Albert a sajtótájékoztatón azt mondta, független jelöltként indul a választáson. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Pásztor Albert nemcsak Gyurcsány Ferencet, de a szavakat is keresi – reagált a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja a város polgármesterségéért baloldali pártok támogatásával, függetlenként induló jelölt nyílt levelére.
Vágólapra másolva!
Pásztor Albert, polgármesterjelölt Forrás: MTI/Vajda János

Közleményükben azt írták, Pásztor Albertnek „nagyon nem fűlik a foga az egyenes kérdésre, egyenes választ adni Gyurcsányék miskolci polgármesterjelöltjének". A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja szerint második nekifutásra sem találja a megfelelő szavakat az "egyszerű kérdésekre" adandó válaszhoz: "Találkozott-e Gyurcsány Ferenccel személyesen, vagy nem? Igaz-e, hogy Gyurcsány a találkozó után állapította meg róla, hogy +demokrata+, akit támogatnia kell, vagy nem?" – közölték.

Hazugság I.

Hozzátették: Pásztor Albert „a mai napig függetlennek hazudja magát", a plakátjairól is letakarta a kampánypénzét fizető pártok logóit.

Pásztor Albert szerdán intézett nyílt levelet Kriza Ákos Fidesz-KDNP-s polgármesterhez, arra kérve őt, hogy ne terjesszenek hazugságokat róla.

Hazugság II.

A független polgármesterjelölt az MTI-hez szerdán eljuttatott dokumentumban azt írta, hazugságokat sugallnak róla a miskolci adófizetők pénzéből fenntartott városi újságban is.

Nyílt levelében Pásztor Albert közölte: a közelmúltban állást ajánlott neki Miskolc polgármestere, hogy rendészeti, rendőrszakmai tanácsaival segítse a városban jelenlévő problémák megoldását. Ő azonban nem vállalta a felkérést - tette hozzá -, mert Kriza Ákos a város lakóit lenéző módon azt mondta: azért dolgozik annyi idegen a városházán és intézményeiben, mert "Miskolcon nincs meg a megfelelő szürkeállomány" a feladatok elvégzéséhez.